به گزارش خبرنگار مهر، عباس کریمی ظهر سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران و رسانه های گروهی استان تصریح کرد: مصرف سالانه گندم و آرد در اردبیل بین 220 و 250 هزار تن و به صورت ماهانه 14 هزار و 500 تن است.
وی با بیان اینکه 45 درصد گندم مصرفی استان در داخل تامین می شود، اضافه کرد: بخش دیگر گندم مصرفی از طریق گندمهای وارداتی تامین شده است.
کریمی با بیان اینکه ماهانه با اختلاط 20 درصدی گندم داخلی با گندم وارداتی گندم مورد نیاز به کارخانه های آرد سازی ارائه می شود، سرانه مصرف گندم در استان اردبیل را 9.5 کیلو گرم عنوان کرد.
مدیریت بحران دو ساله گندم
به گفته مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه اردبیل در حال حاضر سیلوهای استان ظرفیت نگهداری 333 هزار تن گندم را دارا است که از این مقدار 233 هزار تن نگه داری دائمی است.
وی با بیان اینکه سیلوهای روباز ظرفیت نگهداری 100 هزار تن گندم را به صورت موقت دارد، ادامه داد: سیلوهای مکانیزه غله نیز از ظرفیت 88 هزار تن، کارخانه ها 95 هزار تن و دو سیلوی بخش خصوصی در مشگین شهر و گرمی در مجموعه 50 هزار تن برخوردار هستند.
کریمی تاکید کرد: با توجه به اینکه در سیلوهای معمولی تا حداکثر دو سال و در روباز تا یک سال می توان گندم نگهداری کرد اردبیل می تواند در وقوع شرایط بحرانی برای دو سال گندم داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به عمر کوتاه ماندگاری در سیلوهای روباز در ابتدا تلاش می شود برای مصرف از ذخایر این سیلوها استفاده شود.
این مسئول در خصوص این مهم که چرا در مشگین شهر سیلو احداث شده در حالی که به دلیل نبود گندم عملا بی استفاده است، اضافه کرد: این سیلو توسط بخش خصوصی احداث شده و اگر زمانی گندم مازاد داشتیم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
بانک اطلاعاتی نانوایان تکمیل شد
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه اردبیل اضافه کرد: از جمله اقدامات قابل توجه در راستای ساماندهی نانوایان تکمیل بانک اطلاعاتی این گروه بود که به اتمام رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر دو هزار و 220 نانوا در سطح استان مشغول به فعالیت هستند که به صورت کامل تمامی اطلاعات نانوایی آنها در بانک اطلاعاتی ثبت شده است.
نظر شما